طب سنتی

دموی مزاج ها چه ویژگی هایی دارند؟

آیا مزاج خود را می شناسید؟

در این مقاله سایت هلسی شو تصمیم دارد به توضیح ویژگی های  افراد با مزاج دموی از نظر طب سنتی بپردازد.

دموی مزاج دموی مزاج دموی مزاج .مزاج دموی.مزاج دموی.دم.طبع شناسی.طبع شناسی.طبع شناسی.هلسی شو هلسی شو

خصوصیات جسمی افراد دموی مزاج :

افراد دموی مزاج درشت اندام بوده ، دارای پوستی سرخ و سفید و مو های پر پشت هستند. نبض پر و قوی دارند . خواب خوبی دارند گرچه تحمل بی خوابی هم برایشان راحت است . این افراد نه تحمل گرمای زیاد را دارند و نه تحمل سرمای زیاد ، ولی درکل تحمل سرمای زیاد بر ایشان راحت تر است . علاقه به شیرینی و ترشی دارند و تقریبا همه نوع غذا را می خورند. پوست بدم ایشان گرم ، مرطوب و نرم است.

خصوصیات روانی افراد دموی مزاج :

انسان هایی شجاع و جسور بوده ، معمولا پیشرو و رهبر گروه می باشند . به طور معمول انسان های آرامی هستند ولی سعی کنید از ظرفیت آنها سوء استفاده نکنید چراکه هنگام عصبانیت ممکن است رفتارهای مخاطره آمیزی داشته باشند .

افراد دموی مزاج همان هایی هستند که موقع عصبانیت ، به اصطلاح خون جلوی چشمانشان را میگیرد . از سویی دیگر افرادی خوش مشرب وخون گرم هستند ، روابط عمومی خوبی دارند وعلاقه مند به شعر ، موسیقی و… نیز می با شند .

نکته : البته کسانی که با کمترین گرمی و یا با کمترین سردی اذیت می شوند ممکن است دچار ضعف مزاج باشند که نشانه ی سردی است و متاسفانه در بسیار از موارد به اشتباه جزء افراد گرم و تر و یا معتدل دسته بندی می شوند .

توصیه های لازم برای دموی مزاج ها :

از انواع میوه. سبزی و غذاهای دریایی استفاده کنند . پیاده روی یا دویدن صبحگاهی حدود 15 الی 30 دقیقه لازم است . 6 الی 7 ساعت خواب شبانه کافی است ، بیشتر از 8 ساعت نخوابند . همه افراد از زود به رختخواب رفتن و زود بیدار شدن بهره می برند ولی افراد دموی مزاج باید بیشتر آن را رعایت کنند . در تابستان ها نیم ساعت استراحت یا چرت بعد از غذا بسیار مفید است. از غذاهای بافیبر بالا استفاده نمایند تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشند . حجامت سالی 2 الی 3 بار برای افراد عالی است و بهتراست این کار در فصل بهار و تابستان انجام شود . اهداخون نیزسالی یک بار برایشان خوب می باشد.کم خوری یا استفاده از غذاهای کم کالری برایشان مفید است.

برخی از پرهیزهای مزاج گرم و تر (دموی) :

پرخوری ، مصرف بیش از حد ادویه های تند ، انواع شورها(خیارشورو…) ، گوشت زیاد ، غذاهای نشاسته ای ، غذاهای چرب ، تخم مرغ ، خرما ، توت ، کشمش ، انبه ، بادام ، پسته ، موز ، بادمجان و جگرسیاه .

غذاهای مفید برای مزاج گرم و تر(دموی) :

استفاده ازنوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و خشک هستند.

نوشیدن آب خنک به همراه چند قطره آب لیمو ترش تازه ، آب زرشک ، کاهو ، خیار بوته ای ، میوه ها به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن ، انار ، نارنگی، استفاده ازسالاد ، روغن زیتون ، حبوبات و غلات جوانه زده(مثل جوانه گندم) و کدو خورشی .

مزاج گرم و تر و استعداد بیماری ها :

بیماری های قلبی عروقی .افزایش غلظت خون.

توجه : هرفرد وقتی متولد می شود دارای یک مزاج سرشتی است و همین مزاج برای او یک حالت طبیعی است بنابراین اگر کسی مزاج گرم و خشک ، گرم و تر ، سرد و خشک ، سرد و تر، دارد به این معنی نیست که دچار بیماری ناشی از صفرا، دم ، سودا یا بلغم است .آن چیزی که باعث بیماری است غلبه ی خلط دم ، صفرا ، سودا یا بلغم است .

علائم غلبه خون :

پری رگ ها و نبض ، سردرد و سنگینی سر ، سرخی چشم ها و صورت و بدن ، زیاد شدن خواب و احساس کسالت و خمیازه ، ایجاد دمل و بثورات پوستی و خارش ، خونریزی لثه و بینی ، خارش محل حجامت و فصد قبلی .

رفرنس 

مطالب مرتبط  صفراوی مزاج ها چه ویژگی هایی دارند؟
نمایش بیشتر

‫4 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن